• 2. oktober 2019

  NAPOVEDUJEMO: Predavanje v okviru projekta Dnevi evropske kulturne dediščine

  LENDAVA: V okviru vseevropskega projekta Dnevi evropske kulturne dediščine Galerija-Muzej Lendava v lendavski Sinagogi v četrtek, 3. oktobra 2019 ob 18. uri prireja predavanje z naslovom Znamenite zgradbe v Lendavi. Predaval bo umetnostni zgodovinar Atilla Pisnjak.

  DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE

 • 30. september 2019

  TURIZEM: Lendava zmagovalka Turistične patrulje

  BLED: V soboto, 28. septembra 2019, je časopis Novice Svet24 v okviru dogodka Športni Svet na idilični Blejski promenadi podelil priznanja in posebne plakete najbolje ocenjenim občinam po izboru tujih turistov in po izboru bralcev.

  PODELITEV PRIZNANJ

 • 27. september 2019

  DOBRODELNOST: Predstava Pesmice s podstrešja

  LENDAVA: V Gledališki in koncertni dvorani Lendava bo v nedeljo, 29. septembra 2019 ob 11. uri premiera nove predstave Miškinega gledališča Pesmice s podstrešja.

  HUMANITARNA AKCIJA

 • 26. september 2019

  IZOBRAŽEVANJE: Evropski dan jezikov

  MESTNA HIŠA: ob evropskem dnevu jezikov sta Dvojezična osnovna šola I Lendava in Dvojezična srednja šola Lendava v Mestni hiši organizirali prireditev »VEČJEZIČNOST – JEZIKI ŠTEJEJO!«

  VEČ JEZIKOV ZNAŠ, VEČ VELJAŠ

  Od leta 2001 vsako leto 26. septembra praznujemo evropski dan jezikov.

 • 26. september 2019

  NAPOVEDUJEMO: Domača tržnica vabi pod kostanje

  LENDAVA: Domača tržnica bo znova na sporedu to soboto, 28. septembra 2019 med 9. in 13. uro v bližini TIC Lendava.

  PESTER IZBOR IZDELKOV IN PRIDELKOV

 • 25. september 2019

  TURIZEM: Svetovni dan turizma v Lendavi v znamenju brezplačnih aktivnosti

  LENDAVA: V petek, 27. septembra, obeležujemo Svetovni dan turizma, katerega namen je spodbujati ozaveščenost mednarodne skupnosti o pomenu turizma in njegove socialne, kulturne, politične in gospodarske vrednosti. V Lendavi bodo na ta dan za obiskovalce na voljo brezplačne aktivnosti na različnih turističnih lokacijah.

 • 24. september 2019

  KULTURA in SODELOVANJE: Praznik hrvaške kulture v Sloveniji

  LENDAVA: Hrvaška skupnost v Sloveniji in Hrvaško kulturno društvo Pomurje sta v soboto, 21. septembra 2019,  pripravili 8. Sabor hrvaške kulture in z osrednjo prireditvijo v Gledališki in koncertni dvorani sklenili tudi Teden hrvaške kulture v Lendavi.

  SPREJEM V MESTNI HIŠI

 • 24. september 2019

  Sprejem ob nastopu mandata nove generalne konzulke

  MONOŠTER: Nova generalna konzulka RS v Monoštru Metka Lajnšček je v prvem mesecu po nastopu mandata v prostorih Generalnega konzulata v Monoštru priredila sprejem, katerega se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar. Generalna konzulka je na tem mestu nasledila dr. Borisa Jesiha.

  ČEZMEJNO SODELOVANJE

 • 24. september 2019

  SODELOVANJE: Delavnica v okviru projekta Store4HUC

  LENDAVA – MESTNA HIŠA: Občina Lendava je v okviru projekta Store4HUC, ki se izvaja pod okriljem programa Interreg Central Europe v ponedeljek, 23. septembra 2019, izvedla prvo delavnico na temo učinkovita raba energije v občini Lendava.

  IZBOLJŠANJE STRATEGIJE ZA UČINKOVITO RABO ENERGIJE IN PROSTORSKO NAČRTOVANJE

 • 23. september 2019

  ŠPORT: Evropski teden športa

  LENDAVA: v okviru projekta LENDAVA ZDRAVO MESTO bodo v času Evropskega tedna športa, ki poteka med 23. in 30. septembrom 2019, v Športnem parku Dvojezične šole I Lendava potekale različne športne dejavnosti. Evropski teden športa je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

  LENDAVA ZDRAVO MESTO