• 23. maj 2018

  OBČINSKA UPRAVA: Strožja pravila glede osebnih podatkov

  MESTNA HIŠA: Zaposleni v občinski upravi so se dogovorili o pripravi novega načina ravnanja z osebnimi podatki.

  EVROPSKA DIREKTIVA

  25. junija letos stopi v veljavo nova direktiva o varovanju osebnih podatkov, ki zavezuje tudi javno upravo. Zaposleni v občinski upravi so pričeli s pripravami za izvajanje te direktive.

  OSEBNI PODATKI

 • 22. maj 2018

  VARSTVO OKOLJA: Financiranje programov za varovanje okolja in naravne dediščine

  LENDAVA - VAROVANJE OKOLJA IN NARAVNE DEDIŠČINE: Za programe civilnih in drugih organizacij, ki se ukvarjajo z varovanjem okolja in naravne dediščine, je Občina petim organizacijam dodelila 12.220 evrov.

  TURISTIČNO OKOLJEVARSTVENO DRUŠTVO PETIŠOVCI

 • 21. maj 2018

  MLADI: Veliko zanimanja za študentsko in dijaško delo

  LENDAVA - MLADI: Občina Lendava je v sodelovanju s Klubom študentov Lendava 3. maja objavila Javni poziv za študentsko in dijaško delo v letu 2018, ki je požel veliko zanimanja. Na prvem odpiranju je bilo odobrenih 750 ur dela, kar je četrtina razpoložljivih ur.

  NASLEDNJE ODPIRANJE VLOG BO SREDI JUNIJA

 • 21. maj 2018

  ŠPORT: Nafta 1903 z golom v zadnji minuti premagala ekipo Brd

  VIPOLŽE: Ekipa Nafte 1903 je v soboto v okviru 29. kroga 2. SNL gostovala v Brdih ter domačo ekipo premagala z rezultatom 1:0.

  PREDZADNJE DEJANJE 2. SNL

  V predzadnjem krogu 2. SNL se je ekipa Nafte 1903 odpravila na gostovanje v Brda. Končni rezultat je bil 0:1 v korist gostov iz Lendave, odločilen gol je prispeval Mateo Monjac v 93. minuti.

 • 19. maj 2018

  FOTO: Otvoritev razstave Marca Chagalla

  LENDAVA - LENDAVSKI GRAD: Včeraj ob 19. uri je na lendavskem gradu potekala otvoritev razstave Marca Chagalla. Razstava bo na ogled do 31. oktobra 2018.

  RAZSTAVO ODPRL MINISTER ZA KULTURO

 • 18. maj 2018

  VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE: Maturantska četvorka dijakov DSŠ Lendava

  LENDAVA - DVOJEZIČNA SREDNJA ŠOLA LENDAVA: Danes opoldne so dijaki zaključni letnikov Dvojezične srednje šole Lendava zaplesali maturantsko četvorko.

  TRADICIONALNA PRIREDITEV

  Maturanti so sodelovali v tradicionalni prireditvi Squadrille ter zaplesali maturansko četvorko. Plesu je sledil zabaven program v izvedbi zaključnih letnikov ter slavnostna predaja ključa mlajši generaciji.

 • 18. maj 2018

  POŽARNA VARNOST: Financiranje delovanja gasilskih društev

  LENDAVA - GASILSTVO: Za delovanje prostovoljnih gasilskih društev je Občina 13. društvom dodelila 20.000 evrov in 70.840 evrov Gasilski zvezi za zagotavljanje požarne varnosti.

  OBJAVA PREJEMNIKOV SREDSTEV

 • 17. maj 2018

  INVESTICIJE: Pričetek del na stolpu Vinarium

  TURIZEM – STOLP VINARIUM: Pričela so se dela na ureditvi okolice stolpa Vinarium.

  ODVODNJAVANJE IN HORTIKULTURA

  Velike parkirne površine zahtevajo urejeno ravnanje z meteornimi vodami in okolju prijazne zasaditve. Odvodnjavanje meteornih voda je pomembno za krajane, ki stanujejo v okolici stolpa. Parkirišča ne bodo asfaltirana, bodo pa zasajena z avtohtonimi drevesi in grmovnicami.

 • 17. maj 2018

  NAPOVEDUJEMO: Otvoritev razstave velikana Marca Chagalla

  LENDAVSKI GRAD - KULTURA: Jutri ob 19. uri bo na lendavskem gradu otvoritev razstave grafik ruskega slikarja Marca Chagalla z naslovom Stvarjenje in Biblija. Razstava svetovnih velikanov umetnosti je najbolje obiskana razstava v slovenskem prostoru.

  ŠE ENA V SERIJI VRHUNSKIH RAZSTAV

 • 17. maj 2018

  KULTURA: Zaključni koncert učencev Glasbene šole

  LENDAVA – VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE: Včeraj je v Gledališki in koncertni dvorani potekal zaključni koncert učencev Glasbene šole Lendava.

  PREDSTAVITEV CELOLETNEGA DELA