03. junij, 2019 12:03

ŠPORT: Ročni kolesarji dobrodelno transverzalo pričeli v Lendavi

LENDAVA: Pretekli vikend je med Lendavo in Koprom potekala dobrodelna slovenska transverzala ročnih kolesarjev 2019, v okviru katere so 4 parakolesarji v enkratni, manj kot 24 ur dolgi vožnji prevozili skoraj 350 kilometrov.

Vožnja se je pričela v Kolesarskem centru Murania, kjer so ročne kolesarje na pot pospremili člani Kolesarskega kluba Lendava. Kolesarje je pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in jim zaželel srečno pot po Sloveniji.

POMEN OBVOZNE RAZDALJE ZA KOLESARJE

Parakolesarji Gregor Habe, Primož Jeralič (udeleženec para olimpijskih iger v Riu de Janeiru), Peter Cerar in David Razboršek so tako opozarjali na pomen varne obvozne razdalje 1,5 m in kako pomemben je trenutek, ko si cesto delita kolesar in voznik motornega vozila.

DOGODEK Z DOBRODELNO NOTO

Njihovo dejanje je imelo tudi dobrodelno noto - zbiranje sredstev za nakup profesionalnega tekmovalnega ročnega kolesa za perspektivnega ročnega kolesarja Gregorja Habeta, ki ga je nesreča prikovala na invalidski voziček - njegova največja želja pa je, da bi se udeležil para olimpijskih iger, ki se bodo leta 2020 odvijale na Japonskem!

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test