30. maj, 2019 10:56

NAPOVEDUJEMO: 25. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči

LENDAVA: V soboto 1. junija 2019 bo v Lendavi potekalo 25. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, ki ga organizirajo Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota, Območno združenje Rdečega križa Lendava in Občina Lendava.

DELOVNA IN PREDSTAVITVENA MESTA

Organizatorji pričakujejo 13 ekip, ki bodo na štirih lokacijah, na delovnih mestih v parku Roža in okolici, pokazale svoje znanje in veščine iz vsebin prve pomoči, ki jih bodo zahtevale različne okoliščine. Šlo bo za prikaz nesreč in sicer:
- nesreča avtomobila z motoristom,
- delovna nesreča,
- nesreča na zabavi mladostnikov,
- nesreča med neurjem.

Poleg tekmovalnih delovnih mest, bodo obiskovalcem na predstavitvenih mestih v parku Roža, v Mlinski in Župančičevi ulici, prikazane različne spretnostne igre, predstavljena bo pa tudi oprema Policije, gasilcev, zaščite in reševanja ter Civilne zaščite.
Z izvedbo regijskega preverjanja usposobljenosti ekip PP CZ in RK se prva pomoč približa javnosti, hkrati pa se prikaže delo in poslanstvo ekip prve pomoči na terenu. Člani ekip bodo preizkusili svoje znanje v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale v primeru naravnih in drugih nesreč.

RAZGLASITEV REZULTATOV

Razglasitev rezultatov preverjanja usposobljenosti ekip bo ob 14.30 pred Gledališko in koncertno dvorano Lendava.

Vljudno vabljeni na ogled!

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test