13. május, 2019 17:32

SODELOVANJE: Na regionalnem sejmu v hrvaškem Nedelišću tudi lendavski ponudniki

HRVAŠKA – NEDELIŠĆE: Po uspešnem prvem sejmu, ki si ga je prejšnji mesec ogledal župan Občine Lendave Janez Magyar, so to soboto na 2. Regionalnem placu v prostorih MESAP-a v hrvaškem Nedelišću sodelovali tudi ponudniki iz občine Lendava.

SODELOVALO 90 PONUDNIKOV

Hrvaškim razstavljavcem so se tokrat pridružili tudi ponudniki iz sosednje Madžarske in Slovenije, skupaj se jih je zbralo okrog 90, kar je precej več kot na prvem sejmu, ko je bilo 50 ponudnikov. Iz lendavske občine so na sejmu sodelovali Turistična kmetija in vinotoč Huzimec, Vina Kleiderman, Siniša Grebenjak iz Turističnega društva Petišovci, Kmetija Horvat iz Lendave, Eko kmetija Kasaš in Društvo Pomelaj.

Župan Janez Magar je pozdravil razstavljavce in obiskovalce sejma ter se zahvalil za priložnost, da so se lahko predstavili tudi lendavski pridelovalci in ponudili svoje pridelke. Ob tej priložnosti so navezali stike še z madžarskim organizatorjem podobnih sejmov oz. domačih tržnic in se dogovorili za sodelovanje predvidoma že avgusta letos.

REGIONALNO POVEZOVANJE

Cilj sejma je povezati pridelovalce celotne regije, promovirati njihovo bogato ponudbo ter jim nuditi prostor, kjer ponudijo svoje proizvode in kjer se lahko povežejo z drugimi pridelovalci in kupci. Letos načrtujejo še štiri take dogodke, naslednji bo že v mesecu juniju in potem še trije od septembra do konca tega leta.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test