26. augusztus, 2019 12:18

FESTIVAL VINARIUM: XIV. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe

LENDAVA: Na zelenici pred poslopjem bara Drvarnica je minulo soboto potekala uvodna prireditev letošnjega Festivala Vinarium.

TEKMOVANJE

Osrednji dogodek dneva je bilo tekmovanje v kuhanju ribje čorbe. Jedi, ki jo vsaka »prava« madžarska hiša ponudi svojim gostom. Poleg krapa, soma in veliko različnih drobnih rib se v litoželeznem kotličku znajde še čebula, česen, mleta rdeča paprika. Vse skupaj se kuha na odprtem ognju, da se naleze dima naravnega lesa … nato se pretlači in na koncu se dodajo še ribji fileji – za vseh deset prstov obliznit.   

Tekmovalce sta pozdravila predsednica Sveta Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava Judit Vida Törnar in župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je pohvalil organizatorja, Madžarsko samoupravno narodno skupnost občine Lendava, ki je že štirinajstič zapored organizirala tekmovanje v kuhanju ribje čorbe. Tekmovanje je letos vključeno v sklop Festivala Vinarium, kar daje festivalu še večjo širino. Udeležencem sta zaželela prijetno kuho in obilo zabave.

NAGRAJENCI

Med 33. ekipami, je prvo mesto pripadlo ekipi TKD Močvirski tulipan iz Radmožancev, druga je bila ekipa PGD Dolina in tretja ekipa Törpeharcsa iz Kota. Najlepše urejeno tekmovališče pa je imela ekipa TD iz Gaberja.

ZABAVNI PROGRAM

Na zabavno-kulinarični prireditvi pa so si obiskovalci in tekmovalci dan popestrili z ogledom mednarodnega folklornega festivala, organizatorji so pripravili pester otroški razvedrilni program, zvečer pa so prisotni prisluhnili koncertu glasbene skupine Tokos s prijatelji in koncertu solistov romske glasbene skupine Pannon Cigányzenekar (Lajos Baranyai s prijatelji).

Več o Festivalu Vinarium na www.festivalvinarium.si

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test