20. szeptember, 2019 10:06

NAPOVEDUJEMO: 8. Sabor hrvaške kulture v Sloveniji

LENDAVA: V soboto, 21. septembra 2019, hrvaška skupnost v Sloveniji pripravlja 8. Sabor hrvaške kulture, katerega namen je promocija hrvaške kulture, tradicije in jezika. Osrednja prireditev bo v Gledališki in koncertni dvorani Lendava ob 18. uri.

TEDEN HRVAŠKE KULTURE V LENDAVI

Pred jutrišnjim glavnim dogodkom bodo v lendavski sinagogi danes ob 18. uri odprli še likovno razstavo  z naslovom Svetlobe, včeraj pa so v čitalnici knjižnice predstavili knjigo avtoric dr. sc. Rebeke Mesarić Žabčić in dr. sc. Sonje Tošić Grlač z naslovom Mirisi i okusi Međimurskog zavičaja u iseljeništvu.

OHRANJANJE HRVAŠKE KULTURE

Namen Sabora hrvaške kulture, na katerem pod okriljem Zveze hrvaških društev v Sloveniji sodeluje 10 hrvaških društev, je da se slovenski javnosti prikaže kulturno izročilo in kulturni utrip, ki ga v sklopu svojih društev in skupnosti organizirana hrvaška skupnost v Sloveniji. V luči tega želijo predstaviti bogato in dinamično delovanje hrvaške skupnosti v Sloveniji na področju kulture, ki omogoča ohranitev hrvaške besede, izročila in običajev.

OSREDNJA KULTURNA PRIREDITEV

Osrednja prireditev Sabora hrvaške kulture v Sloveniji bo jutri ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, pred tem pa bo ob 16. uri sveta maša v Cerkvi svete Katarine.
 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test