• 28. maj 2020

  SOLIDARNOST: Nacionalni teden prostovoljstva

  LENDAVA: V Sloveniji se v nedeljo zaključuje že 21. Nacionalni teden prostovoljstva. Namen tedna je praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo delo in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti.

 • 27. maj 2020

  PRIREDITVE: Poletne prireditve v Lendavi letos malo drugače

  LENDAVA: V veliki sejni dvorani mestne hiše so se včeraj na pobudo župana Janeza Magyarja zbrali predstavniki javnih zavodov s področja kulture in turizma ter vse organizacije, ki ključno sooblikujejo poletno dogajanje v občini Lendava. Ukrepi zaradi pandemije koronavirusa močno posegajo tudi v priprave tradicionalnih in že načrtovanih poletnih dogodkov v občini.

 • 27. maj 2020

  NAPOVEDUJEMO: Domača tržnica pod kostanji se vrača

  LENDAVA: Domača tržnica bo znova oživila mestno jedro v soboto, 30. maja 2020, med 9. in 13. uro v bližini TIC Lendava. Po tem, ko marca in aprila njena izvedba v Lendavi ni bila možna zaradi vladnih ukrepov pri preprečevanju širjenja koronavirusa, se tokrat z rahljanjem ukrepov in omejenim zbiranjem do 50 oseb tržnica pod kostanji po navedbah pristojnih na lendavski policiji lahko izvede.

 • 22. maj 2020

  ŠPORT: Brezplačna športna vadba

  LENDAVA: S ponedeljkom, 25. maja, bodo z brezplačno strokovno vodeno športno vadbo za vse občane pričeli pri MiTja&TiNa šport in rekreacija, Tjaša Horvat s.p. Otroci, mladina in odrasli se boste imeli možnost rekreirati v popoldanskem času na zunanjih igriščih ob Dvojezični osnovni šoli I Lendava. V tem času bo možno tudi uporabljati atletsko stezo. 

 • 21. maj 2020

  TURIZEM: Posebna akcija za občane Lendave na stolpu Vinarium

  DOLGOVAŠKE GORICE: Razgledni stolp Vinarium Lendava bo od sobote, 23. maja 2020, znova odprt za obiskovalce.

 • 20. maj 2020

  OKOLJE: Svetovni dan čebel

  Združeni narodi so na slovensko pobudo 20. maj razglasili za svetovni dan čebel. Tako bomo letos tretje leto zapored praznovali dan, ko se spomnimo na pomen čebel in čebelarstva. Organizacija ZN za hrano in kmetijstvo (FAO) ob letošnjem svetovnem dnevu čebel apelira na vsakega izmed nas s sloganom ”Angažiraj se za čebele”.

  PRISPEVAJTE K OHRANJANJU ČEBEL

 • 18. maj 2020

  OBČINSKA UPRAVA: Občina Lendava spet odprta za poslovanje s strankami

  Zaradi sproščanja ukrepov je Občina Lendava od ponedeljka, 18. 5. 2020, spet odprta za poslovanje s strankami. Stranke se od danes dalje za urejanje svojih zadev v času uradnih ur lahko ponovno osebno zglasijo v mestni hiši ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, ki veljajo za zaprte prostore (nošenje zaščitnih mask).

  URADNE URE:

 • 15. maj 2020

  PRAZNIK: Dan Slovenske vojske

  LENDAVA: V spomin na 15. maj 1991, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, praznujemo dan Slovenske vojske. Župan Občine Lendava Janez Magyar se je danes v mestni hiši sestal s poveljnikom vojašnice Murska Sobota podpolkovnikom Andrejem Skodičem in stotnikom Zoranom Petrovičem in ob tej priložnosti podprl vojaške vaje, ki jih vojska ravno v tem času izvaja po Sloveniji.

 • 14. maj 2020

  SODELOVANJE: Veleposlanica Madžarske na poslovilnem obisku v mestni hiši

  LENDAVA: Danes je župan Občine Lendava Janez Magar v mestni hiši sprejel veleposlanica Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji in se ji ob tej priložnosti zahvalil za izredno plodno in prijetno sodelovanje.

 • 12. maj 2020

  LOKALNA SAMOUPRAVA: 12. seja občinskega sveta

  LENDAVA: Občinski svet je na 12.