22. julij, 2019 18:45

ŠPORT: Kolesarski maraton povezal kolesarje treh dežel

LENDAVA: 16. Panonski maraton treh dežel je včeraj na mednarodno kolesarsko prireditev v Lendavo privabil okrog 530 kolesarjev, ki so se pomerili v velikem maratonu in srednjem maratonu, za družine z malimi otroki pa so pripravili družinskim maraton.

LETOŠNJI MARATON ORGANIZIRAL KOLESARKI KLUB LENDAVA

Lansko leto so maraton organizirali v sosednjem Lentiju, letos pa je bil na vrsti lendavski kolesarki klub, tako je bil začetek in zaključek maratona v Lendavi pri Hotelu Lipa. Kolesarji so se ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopili reko Muro, se dvignili na medžimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v umirjenem mestecu Lenti na Madžarskem. Trase maratona so bile različnih zahtevnosti in primerne za vsakogar. Predsednik Kolesarskega kluba Lendava Mitja Bensa je bil zadovoljen z dobrim odzivom in številno udeležbo na 16. mednarodnem maratonu. V kratkem nagovoru se je zahvalil številnim prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji, predvsem gasilcem iz občine Lendava in sosednjih občin.

Udeležence maratona je pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in jim zaželel prijetno druženje ter dobro počutje v Lendavi, ki združuje in povezuje sosednje države na kulturnem, turistične in tudi športnem področju. Pohvalil je organizatorje in se jim zahvalil za ves trud in požrtvovalnost.

ZMAGOVALCI MARATONA 

Čez 500 udeležencev maratona je uživalo v lepem vremenu in naravni kulisi na stičišču Slovenije, Madžarske in Hrvaške. Na najdaljši, 100-kilometrski preizkušnji, je v moški konkurenci slavil Dušan Hajdinjak, v ženski pa Andreja Heged. Na 50-kilometrski trasi sta prvi mesti zasedla Rosi Forštner in Špela Kos, podelili pa so tudi priznanja za najmlajša in najstarejša tekmovalca ter največjo skupino. Prihodnje leto bodo organizacijo tradicionalnega maratona treh dežel prevzeli hrvaški partnerji.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test