22. oktober, 2019 10:28

ŠPORT: Pomurje na Mednarodnem galopu v Budimpešti

BUDIMPEŠTA: Konec prejšnjega tedna se je v Budimpešti na osrednjem Trgu herojev odvijal Nacionalni galop, ki je pritegnil tudi številne obiskovalce iz Lendave in okolice.

LENDAVA GOSTITELJICA PREDTEKMOVANJA

Eno od predtekmovanj za Nacionalni galop je potekalo tudi v Lendavi, Pomurski galop namreč šteje za predtekmovanje Nacionalnega galopa v Budimpešti. Najuspešnejši s predtekmovanja, József Horváth s Petišovcev, József Biró z Dolge vasi in Aleksander Göntér z Dobrovnika so na tekmovalnem delu nacionalnega galopa zastopali Prekmurje. Erik Somi predstavnik Žitkovcev, zaradi poškodovanega konja žal ni mogel nastopiti. V okviru galopa se je odvijala tudi mednarodna dirka, na kateri je Slovenijo zastopal jezdec Matej Grebenjak.

Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je je tekmovalcem čestital za nastop. Župan JanezMagyar se je ob dogodku srečal z Lazarjem Vilmosom, predsednikom prireditve »Nemzeti Vágta« in predsednikom konjeniške zveze na Madžarskem. Vilmos je pohvalil organizacijo Pomurskega galopa v Lendavi in izrazil željo, da bi tudi v bodoče predtekmovanje za Nacionalni galop v Budimpešti potekalo v Lendavi.

RAZSTAVNI PROSTOR

V sklopu prireditve se je na razstavnem prostoru predstavila tudi pomurska regija. Predstavniki Zavoda za turizem in razvoj Lendava, Občine Lendava ter Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava so pripravili turistično promocijo Lendave z njenimi znamenitostmi; razglednim stolpom, razstavami svetovnih umetnikov na gradu, razpršeni Hotel Vinarium ter tudi napovedovali festivalsko dogajanje prihodnje leto Festival Vinarium. Obenem so obiskovalcem galopa predstavili tudi lendavska vina, nenazadnje pa tudi v Lendavi rojenega kiparja Györgya Zalo, katerega stvaritve krasijo sam osrednji trg v Budimpešti. Na skupnem razstavnem prostoru sta se predstavila tudi podjetje Ocean Orchids in Občina Dobrovnik.

Foto: Martina Bukovec

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test