04. junij, 2018 12:00

ARBITRAŽA: Nadomestno nogometno igrišče za NK Kapco

LENDAVA – ARBITRAŽNI SPORAZUM: Občina Lendava je v dogovoru s Krajevno skupnostjo Kapca in Nogometnim klubom Kapca Vladi RS posredovala predlog za ureditev nadomestnega nogometnega igrišča.

IGRIŠČE NA HRVAŠKEM

Po arbitražnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško je obstoječe nogometno igrišče NK Kapce na hrvaški strani. Več mesecev so potekali razgovori o zagotovitvi nadomestnega igrišča v krajevni skunosti. Preučenih je več lokacij, med katerimi je bil izbran prostor na vzhodni strani vasi ob cesti proti naselju Kot.

ODKUP ZEMLJIŠČ

Lastniki zemljišč se strinjajo z namensko prodajo zemljišč državi ali Občini oziroma z zamenjavo. Sredstva bi naj zagotovila država. Skupna velikost zemljišča, na katerem bi zrasla nova športna infrastruktura je 2,3 hektarja.

DOLG POSTOPEK

Na omenjeni lokaciji je potrebna sprememba prostorskih planov o kateri bo odločal občinski svet na svoji junijski seji. Postopki so dolgi in zapleteni, država pa obljublja sodelovanje in pomoč. Vrednost investicije se ocenjuje na več kot 350.000 evrov in jo bo pretežno financirala država.

FOTO: Sobotainfo.com; SKICA: Občina Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.