01. marec, 2018 10:17

EPK: Obisk hrvaške delegacije

LENDAVA - POVEZOVANJE: V Lendavi so se v torek mudili predstavniki Medžimurske županije, Državnega urada za Hrvate izven Republike Hrvaške ter Veleposlaništva Republike Hrvaške v Sloveniji. Tema pogovorov sodelovanje v okviru različnih projektov.

VELIKO ZANIMANJE ZA SODELOVANJE V PROJEKTU EPK

Predstavitev projekta EPK je sprožila val zanimanja med prisotnimi in želja Občine Lendava je, da bi že v bližnji prihodnosti prišlo do izmenjave programov med kulturnimi deležniki na obeh straneh meje. Pomemben segment projekta je tudi turistični vidik in tukaj je na dlani možnost povezovanja med turističnimi destinacijami v regiji.

NA MIZI PREDLOG O SODELOVANJU PRI PROJEKTU »CENTER ZRINSKI«

V želji po ureditvi prostorskih potreb Hrvaškega kulturnega društva Pomurje ter obenem urejanju starega mestnega jedra bo Občina Lendava v sodelovanju s partnerji prožila vso potrebno pomoč pri izvedbi projekta »Center Zrinski v Lendavi«. Predsednik Hrvaškega kulturnega društva Đanino Kutnjak je predstavil idejno zasnovo projekta, ki bi doprinesel kulturni in turistični ponudbi v okolju.

EGTC KOT MOŽNOST SODELOVANJA

Pomembna priložnost se ponuja tudi v okviru sodelovanja v Evropskem združenju za teritorialno sodelovanje (EGTC). Občina Lendava je del podsistema Pannon EGTC, ki združuje 57 članov in ima sedež v Pécsu na Madžarskem in želja je, da bi bili s partnerji uspešni pri razpisih za evropska sredstva.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test