19. september, 2019 13:49

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI: Foto utrinki

LENDAVA - MESTNA HIŠA: Med 10. in 12. uro so cesto pred Mestno hišo zasedli otroci iz Vrtca Lendava ter osnovnošolci, na stojnicah pa so Kolesarski klub Lendava, Policijska postaja Lendava, Moto klub Lindau Lendava, Planinsko društvo Lendava in Kolesarski center Murania predstavljali trajnostne načine mobilnosti. Prisotne je pozdravil tudi "Policist Leon". 

GREMO PEŠ!

Je slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti. Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti.

Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice. 

ZAKOLESARIMO V JESEN

Tudi vi se pridružite Evropskemu tednu mobilnosti in se po opravkih ali v službo odpravite peš, s kolesom ali javnim prevozom. V petek, 20. septembra, bo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti organizirano še kolesarjenje od Bukovniškega jezera v Dobrovniku do Kolesarskega centra Murania v Čentibi; udeleženci bodo lahko opravili tudi meritve dejavnikov tveganja, si izposodili palice za nordijsko hojo in se naučili vaj za dobro počutje.

Foto: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test