12. maj, 2018 08:30

FOTO: Svetovni dan čebel

STOLP VINARIUM - ČEBELARSKO DRUŠTVO LENDAVA: Čebelarsko društvo Lendava je danes priredilo dan odprtih vrat ob prvem praznovanju svetovnega dneva čebel.

DAN ODPRTIH VRAT

Čebelarsko društvo Lendava je ob prvem praznovanju svetovnega dne čebel pripravilo dan odprtih vrat z otvoritvijo razstave in slovesnost s kulturnim programom pri razglednem stolpu Vinarium. V sklopu prireditve so odprli razstavo panjskih končnic, ki so jih poslikali učenci DOŠ 1 v okviru akcije »Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje«.

ŽUPAN POHVALIL PRIZADEVANJA ČEBELARJEV

Otvoritvi je prisostvoval župan mag. Anton Balažek, ki je pohvalil delo učencev ter mentorjev in njihovo vključevanje v promocijo čebel ter zdravega načina življenja, ki ga spodbuja tudi lokalna skupnost preko projekta mreže zdravih mest. Obenem pa je razstava s turističnega vidika dodatna ponudba oziroma popestritev za obiskovalce stolpa, je še dodal. 

INFORMATIVNA PRODAJNA TOČKA

Slovesnost se je nadaljevala s kulturnim programom in otvoritvijo informativno prodajne točke v tipu slovenskega čebelnjaka, ki bo sicer delovala ob koncih tedna. Razstava v kupoli stolpa bo na ogled do 11. junija.

FOTO: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.