28. oktober, 2019 08:34

GOSPODARSTVO: Zdravo, sveže in domače na 4. Regionalnem sejmu v Nedelišću

HRVAŠKA – NEDELIŠĆE: V soboto, 26. oktobra 2019, se je župan občine Lendava Janez Magyar udeležil sejma v dvorani MESAP v Nedelišču, na katerem so se predstavili ponudniki družinskih kmetij z domačimi proizvodi in izdelki iz Hrvaške, Slovenije in Madžarske.

REGIONALNI SEJEM

V okviru tokratnega, 4. Regionalnega sejma, so organizatorji poskrbeli tudi za humanitarno noto. Prodajali so međimurske sendviče, izkupiček od prodaje pa je bil namenjen Međimurskemu skladu za izobraževanje »dr. Vinko Žganec«.

V sklopu programa se je odvila tudi zaključna konferenca v okviru projekta Cross Markets, ki se je izvajal pod okriljem Pannon EGTC-ja na temo zmanjšanja omejitev, vezanih na prodajo kmetijskih proizvodov malih proizvajalcev in družinskih kmetij. Prisotne je nagovoril Direktor Pannon EGTC-ja dr. Andras Göndöc.

Regionalni sejem v Nedelišću povezuje pridelovalce celotne regije, promovira njihovo bogato ponudbo ter jim nudi prostor, kjer lahko ponudijo svoje proizvode in kjer se lahko povežejo z drugimi pridelovalci in kupci. Obiskovalci sejma so imeli možnost videti, kupiti in degustirati številne domače izdelke visoke ekološke vrednosti, kot so sadje, zelenjava, ozimnica, semena, gobe, marmelade, sokovi, olja, moka, med in siri in mesni izdelki.

Foto: Občina Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test