09. junij, 2018 08:06

INVESTICIJE: Začetek gradnje večnamenskega objekta v Lendavskih goricah

LENDAVSKE GORICE:  Z odkritjem informativne table se je simbolno obeležil začetek gradnje večnamenskega objekta v Lendavskih goricah.

ZAČETEK GRADNJE

S kratko svečanostjo sta Občina Lendava in Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi simbolno obeležili začetek gradnje večnamenskega objekta. Predsednik krajevne skupnosti Ivan Denša je ob tem izrazil zadovoljstvo, da bodo krajevna skupnost, društva in mladi dobili svoje prostore. Župan mag. Anton Balažek pa je predstavil investicijo in razvojne priložnosti, ki jih ta prinaša ter krajane pozval k strpnosti in previdnosti zaradi povečanega prometa v času gradnje.  

VREDNOST INVESTICIJE 450.000 EVROV

Nadomestni večnamenski objekt na lokaciji stare karavle, ki bo meril 278 kvadratnih metrov, bo namenjen predvsem krajevni skupnosti, društvom in krajanom. Vrednost gradnje večnamenskega objekta, ki bo služil tudi kot vaški dom, znaša nekaj več kot 450.000,00 evrov. Otvoritev novega objekta je predvidena konec novembra oziroma v začetku decembra. 

PRILOŽNOST ZA RAZVOJ IN NOV ZAGON

Na tej lokaciji so v drugi fazi predvidene tudi kapacitete za glamping, kar je nov trend v turistični ponudbi različnih evropskih destinacij. S turistično ponudbo pa bi omogočili tudi boljšo izkoriščenost večnamenskega objekta. Nova infrastruktura prinaša nove priložnosti tako za krajevno kot tudi širšo lokalno skupnost.

FOTO: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.