02. september, 2019 14:16

IZOBRAŽEVANJE: Poslanica župana ob prvem šolskem dnevu

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovane učiteljice in učitelji, strokovne delavke in strokovni delavci, tehnične delavke in tehnični delavci ter vodstvo šole!

Počitnice so minile in znova je zazvonil šolski zvonec. Iskreno upam, da ste počitnice preživeli čim bolj brezskrbno, radoživo in igrivo ter si nabrali moči za novo šolsko leto. Verjamem, da za vas prvi šolski dan odpira mnogo vprašanj in neznank, vse od tega kdo bodo vaši sošolci, učiteljice in učitelji ter ali boste kos vsem izzivom, ki jih prinaša novo šolsko leto. Prav tako pa sem prepričan, da se že veselite novih znaj, doživetij ter novih prijateljstev, ki ji boste tekom leta stkali. Védite, da učenje in pridobljeno znanje predstavlja trajno bogastvo, ki vam ga ne more nihče odvzeti.
Sama šola pa je mnogo več kot vrelec znanja, zato ne pozabite na medsebojno razumevanje, spoštovanje, sodelovanje ter strpnost. Nudite si pomoč, sodelujte drug z drugim ter negujte prijateljstva.

Današnji dan pa je prav poseben za vas naši najmlajši šolarji, ki ste šolski prag danes prestopili prvič. Drage prvošolke in prvošolci, morda se danes res končuje čas brezskrbnosti, a to je hkrati čas, ki bo najbolj zaznamoval vaše življenje ter vas izoblikoval. Zato vam še posebej želim, da šolo vzljubite, da se v njej počutite varno in da v njej iščete odgovore na vsa vprašanja, ki vas zanimajo in spodbujajo k novim védenjem ter spoznanjem.

Spoštovana ravnateljica, učiteljice in učitelji!

Tudi v naši občini se lahko vsako leto pohvalimo z izjemnimi mladimi posamezniki in njihovimi vrhunskimi dosežki na različnih področjih. Za njimi pa stojite prav vi, njihovi mentorji, učiteljice in učitelji ter ravnateljice, ki jih iz dneva v dan opogumljate stopati po poteh iskanja in usvajanja znanja. Hvala, da ste pri tem tako vztrajni in ustvarjalni ter nam pomagate soustvarjati družbo znanja in razvoja.

Kakovostnega šolskega vsakdana, zadovoljnih otrok in mladine pa si ne moremo predstavljati tudi brez vas strokovne delavke in delavci ter spoštovane tehnične delavke in delavci. Dovolite mi, da se  tudi vam ob tej priložnosti zahvalim za doslej opravljeno delo in vas prosim, da ga tako odgovorno opravljate tudi bodoče. Namreč tudi vi ste del verige, ki pripomore k prenosu znanj in vzgoji otrok, predvsem pa skrbi za nemoten izobraževalni proces ter dobre pogoje.

Spoštovani vsi, vse dobro v novem šolskem letu….

Janez Magyar, župan Občine Lendava

Foto: Népujsag

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test