27. april, 2019 18:24

IZOBRAŽEVANJE: Vesela šolska tržnica idej in podjetnost lendavskih dijakov

LENDAVA: V Dvojezični srednji šoli Lendava so si v tem šolskem letu kot prednostni cilj zadali razvijanje podjetnosti v vseh programih, ki jih izvajajo na šoli. Včeraj so dijaki s šolsko tržnico idej zaključili tretji teden dejavnosti in predstavili svoje podjetniške ideje na šolskem dvorišču.

PODJETNOST IN BONTON

Kompetenca podjetnosti in bonton sta bili tudi rdeča nit vseh treh tednov dejavnosti na lendavski srednji šoli. Kot zaključek tega je včeraj na srenji šoli potekala tržnica idej, na kateri so se vsi razredi predstavili z idejo, ki jo je bilo potrebno načrtovati in razviti. Pri tem so dijaki razvijali ustvarjalnost, kreativnost in kritično mišljenje.

PODJETNIŠKA IDEJA

Vsak oddelek se je predstavil z eno idejo, med seboj pa so tekmovali v izvirnosti ideje, izvedbi ideje, opremljenosti stojnice, prijaznosti, komunikaciji. Dijaki so predstavili ideje kot so: peka čevapčičev, ročno izdelan nakit, priprava zdravih vafljev, servisiranje koles, peka pice v krušni peči, priprava bograča, peka palačink, priprava pasulja, peka langošev; seveda na svoj, izviren, zdrav način.

ČESTITKE ZA IZVIRNOST 

Tržnico idej si je ogledalo tudi vodstvo Občine Lendava, župan Janez Magyar pa je ob tem pohvalil izvirne pristope dijakov pri predstavitvi svojih podjetniških idej in se zahvalil vodstvu šole za povabilo ter jim čestital za lepo pripravljen dogodek.

Vir: DSŠ Lendava / Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test