24. september, 2019 15:17

KULTURA in SODELOVANJE: Praznik hrvaške kulture v Sloveniji

LENDAVA: Hrvaška skupnost v Sloveniji in Hrvaško kulturno društvo Pomurje sta v soboto, 21. septembra 2019,  pripravili 8. Sabor hrvaške kulture in z osrednjo prireditvijo v Gledališki in koncertni dvorani sklenili tudi Teden hrvaške kulture v Lendavi.

SPREJEM V MESTNI HIŠI

Pred osrednjo kulturno prireditvijo, na kateri se je v bogatem programu predstavilo devet kulturnih društev, je predstavnike Veleposlaništva Republike Hrvaške v Sloveniji, Konzulata Republike Hrvaške v Mariboru in Kopru, Osrednjega državnega urada za Hrvate izven Republike Hrvaške, Matice hrvaških izseljencev, Medžimurske županije, medžimurskih mest in občin ter celotnega predsedstva Zveze hrvaških društev v Sloveniji v Mestni hiši sprejel podžupan Občine Lendava dr. Mihael Kasaš. Ob tej priložnosti se je zahvalil vsem, ki gradijo mostove med obema državama in si prizadevajo za ohranjanje hrvaškega kulturnega izročila.

Občina Lendava tesno sodeluje s hrvaškimi lokalnimi skupnostmi, tako pri projektu kandidature za Evropsko prestolnico kulture, kot tudi na drugih področjih življenja in dela. Vsi prisotni pa so izrazili željo, da bi Hrvaška čim prej postala članica schengenskega območja.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test