30. maj, 2018 13:18

MEDNARODNO: Železniška proga Lendava - Rédics postaja realnost

LENDAVA - ZALAEGERSZEG: Župana pobratenih mest Zalaegerszega in Lendave Zoltán Balaicz in mag. Anton Balažek sta danes imela delovno srečanje.

SODELOVANJE

Zalaegerszeg je pomembno županijsko središče, ki ima z Lendavo že prijateljske odnose. Dolgoletno sodelovanje je potrebno vedno znova prilagajati novim razmeram. V ospredje stopa gospodarsko sodelovanje, turizem in trajnostne prometne rešitve. Zalaegerszeg postaja vse močnejše gospodarsko središče, Lendava pa pomembna turistična destinacija. Župan Zoltán Balaicz je izpostavil zasluge podžupana Ferenca Horvátha za sodelovanje na športnem področju in vzpostavitev nogometne akademije.

PODPORA

Zalaegerszeg podpira prizadevanja Lendave v okviru kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025 in želi pri tem aktivno sodelovati. Madžarska izvaja aktivnosti za vzpostavitev železniške proge z Lendavo, medtem ko se v Sloveniji nadaljujejo aktivnosti za vzpostavitev železniške povezave Lendava - Beltinci. Župana pobratenih mest sta se dogovorila, da bodo te aktivnosti povezali v skupna prizadevanja obeh strani. Projekt se lahko uresniči do leta 2025.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test