MLADI: Podpis pogodb za študentsko in dijaško delo

LENDAVA: V Mestni hiši je danes potekal podpis pogodb o študentskem in dijaškem delu v letu 2018, s katerim želi Občina Lendava spodbujati mlade, da se bolj povežejo z lokalnim okoljem in jim omogočiti, da študentsko oz. dijaško delo opravijo doma.

ŽELJA PO POVEZAVI MLADIH Z LOKALNIM OKOLJEM

V svojem pozdravu mladim je župan mag. Anton Balažek izpostavil pomen mladih za lokalno skupnost in jim zaželel uspešno delo. Želja Občine Lendava je, da bi si mladi v sklopu študentskega in dijaškega nabrali delovne izkušnje, vzpostavili pristen stik z delodajalci ter se usposobili kot kakovostnen kader. 

Z DELOM ZAČENJA SKUPNO 39 MLADIH

V naslednjem tednu bo nekaj dijakov in študentov že pričelo (na podlagi terminskega plana) z delom na področju kulturne, turistične, socialne, komunalne ter ostalih dejavnosti. Skupno je bilo na podlagi javnega poziva za delo izbranih 39 mladih, ki bodo opravili skupno 3.300 ur dela.

Izjava Aarona Krajačiča, dijaka 2. letnika: Priložnost, da se tudi mladi lahko aktivno vključimo v delovanje lokalne skupnosti, se mi zdi res hvalevredna, saj na ta način spoznamo različna področja družbenega življenja ter ostalih segmentov občine. Zagotovo pa je to tudi edinstvena motivacija za nas, da se po študiju mladi vrnemo nazaj v domače okolje. Obenem pa tudi možnost zaslužka ni zanemarljivo dejstvo. 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test