02. december, 2019 12:46

NAPOVEDUJEMO: Ta veseli dan kulture

LENDAVA: Vsako leto 3. decembra, na tako imenovani Ta veseli dan kulture, slovenske kulturne institucije na široko odprejo svoja vrata in obiskovalce privabljajo tudi brez zaračunavanja vstopnine. Ta veseli dan kulture je v Sloveniji neformalen praznik, ki ga obeležujemo na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V torek bodo tako vse lendavske kulturne institucije imele prost vstop. 

DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKE KULTURE

Zveza kulturnih društev Lendava na svojem sedežu, na Glavni ulici 2, pripravlja otvoritev in ogled likovne razstave tretje Mednarodne mini likovne kolonije, ki je potekala v sklopu Lendavske trgatve 2019. Na ogled bo tudi 8. razstava izdelkov z božično-novoletne delavnice ter predstavitev pesniške zbirke Lidije Alt V objemu tišine.

TA VESELI DAN V ATELJEJIH

Galerija-Muzej Lendava vabi vse ljubitelje umetnosti, da se v torek pridružite obisku ateljejev priznanih lendavskih likovnih umetnikov. Organiziran bo voden ogled po ateljejih Marike Danč Roth, Štefana Galiča, Istvána Hagymása, Ferenca Királya, Suzanne Király-Moss in Sabine Šinko. Zbirno mesto bo pred Gledališko in koncertno dvorano Lendava ob 17. uri, nato sledi sprehod do ateljejev.

Naj bo to priložnost, da začutite umetniški utrip v ateljejih.

PRAZNUJMO SKUPAJ

Na odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava bo od 18. ure naprej potekala prireditev Praznujmo skupaj. Srečalo se bo petnajst skupin z regijskih in državnih srečanj JSKD v letu 2019.

PREDSTAVA ZA OTROKE

V Bánffy centru si ob 16.30 lahko ogledate predstavo za otroke Egyszer egy királyfi v madžarskem jeziku.

Vljudno vabljeni!

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test