17. april, 2020 13:20

NAPOVEDUJEMO: Vseslovensko petje s srci, tokrat od doma

SLOVENIJA: Tri leta nazaj je nastal projekt "Vseslovensko petje s srci", da bi združiti državljane in državljanke Republike Slovenije, Slovence in Slovenke v sosednjih državah in po vsem svetu v skupnem prepevanju slovenskih pesmi kot poklon sebi, slovenskemu jeziku, kulturi in državi.

KAR POTREBUJETE, JE GLAS IN DOBRA VOLJA

Projekt se nadaljuje tudi v tem letu, ko bo skupno prepevanje potekalo z mislijo o zdravju, blagostanju in dobri letini. Pelo se bo tako kot prejšnji dve leti, 23. aprila, med 10. in 11. uro, na dan Sv. Jurija, ki je po tradiciji nosilec prej omenjenih vrednot,

Matea Brečko: »PREPEVANJE JE TISTO, KI ZDRAVI, POVEZUJE, OPOGUMLJA«

Dogodek je zasnovan tako, da se lahko vključijo vsi državljani in pojejo od tam, kjer se trenutno nahajajo. Letos predvsem od doma, pojemo pa lahko tudi v avtu, iz bolnišnične postelje, na sprehodu, na delovnih mestih oziroma kjerkoli smo v danem trenutku.

Vsi zapojemo himno in Lipa zelenela je, ostalo je po vašem izboru. Besedila najdete na www.besedilo.si, www.narodne-pesmi.si.

Občina Lendava je k sodelovanju pozvala pevske zbore in vse, ki so s petjem povezani tako ali drugače. K sodelovanju pa so vabljeni prav vsi občani, ne glede na glasbeno izobrazbo, status, s posluhom ali brez.
Pridružite se!

Več informacij pa najdete na spletni strani projekta.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test