17. november, 2018 18:20

OBLETNICA: Svečanost ob 40. obletnici Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Lendava

LENDAVA: Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Lendava je včeraj v Gledališki in koncertni dvorani svečano obeležila 40. obletnico delovanja. Podelili so priznanja svojim članom in organizacijam za uspešno medsebojno sodelovanje, zbrane pa je nagovoril tudi župan Občine Lendave.

PODELILI PRIZNANJA

Na svečanosti so svojim članom podelili jubilejna priznanja za delo v obrti in podjetništvu, za najstarejšega obrtnika, za nadaljevanje družinske tradicije, za aktivno in uspešno delo v OOZ Lendava, za uspešen razvoj podjetja in priznanja za uspešno medsebojno sodelovanje, ki ga je prejela tudi Občina Lendava. Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja Obrtne zbornice Slovenije, ki sta jih podala predsednik zbornice Branko Meh in direktor Danijel Lamperger.

POMEN MALEGA GOSPODARSTVA

Prisotne je nagovoril tudi župan mag. Anton Balažek ter izpostavil pomen malega gospodarstva v lokalnem okolju. Župan je spomnil na začetke povezovanja obrtnikov v Lendavi in pohvalil pozitiven odnos sedanjega vodstva zbornice do rezultatov, ki so jih v 40-tih letih dosegali. Pri tem je omenil tudi močno judovsko skupnost, ki je bila v Lendavi zelo podjetna, gospodarsko aktivna in interesno povezana, podobno kot je v sedanjih časih zbornica.

Pohvalil je prizadevanja in prispevek domačih podjetij k gospodarskemu razvoju in zaposlovanju v občini in povedal, da bodo v prihodnje uspešna tista okolja, ki bodo imela kakovostne kadre. Bolj pozitiven odnos celotne družbe do podjetništva bi spodbudil tudi mlade ljudi, da ostajajo v svojih okoljih, ustanavljajo podjetja in razvijajo kakovostne obrtne dejavnosti.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test