21. marec, 2018 16:35

OKOLJE IN PROSTOR: Bioplinarna ima prepoved delovanja

LENDAVA – BIOPLINARNA: Odprava odločbe Agencije RS za okolje glede odvzema okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni ne pomeni, da ta lahko deluje. Občina bo uporabila vsa pravna sredstva in vztrajala pri zaščiti interesov lokalnega okolja.

ODPRAVA ODLOČBE: Agencija RS za okolje je na predlog inšpekcijskih služb izdala odločbo za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni v Lendavi. Na odločbo se je pritožila družba Ecos d.o.o., ki ji je Ministrstvo za okolje in prostor ugodila zaradi postopkovnih napak inšpekcijskih služb. Občina je dobila zagotovila, da bioplinarna ne more delovati, ker velja inšpekcijska prepoved dovoza snovi za predelavo.

OBČINA VZTRAJA: Občina bo uporabila vsa pravna sredstva za zaščito interesov lokalnega prebivalstva in okolja. Župan je pozval ministrico za okolje in prostor, da izvede ukrepe, ki so v njeni pristojnosti in se dogovoril za sestanek na Inšpektoratu RS za okolje in prostor, ki bo 27.3.2018 v Ljubljani. Po tem sestanku se bo Občina odločila za nadaljnje korake pri uresničitvi svojih zahtev.

Zahteva Občine do Ministrstva za okolje in prostor RS http://www.lendava.si/sites/default/files/datoteke/priponke/dopis_mop.pdf

 

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test