11. junij, 2018 14:22

POŽARNA VARNOST: Gasilska zveza Lendava zagotavlja požarno varnost v občini Lendava

LENDAVA: Na srečanju župana Občine Lendava s predstavniki Gasilske zveze Lendava in prostovoljnih gasilskih društev so ugotovili, da je požarna varnost zadovoljiva.

GASILSKA ZVEZA

Občina je zagotavljanje požarne varnosti zaupala Gasilski zvezi, ki povezuje 14 prostovoljnih gasilskih društev v občini. V letu 2017 sta največ intervencij imeli PiGE Nafta (27 intervencij) in Prostovoljno gasilsko društvo Lendava (21 intervencij).     

ZADOVOLJIVA POŽARNA VARNOST

Občina Lendava za požarno varnost namenja približno 120.000,00 evrov. Za organizacijo, pripravljenost in intervencije je namenjenih še 70.000,00 evrov, ki se po kriterijih Gasilske zveze Lendava razdelijo med prostovoljna gasilska društva. Osrednjo vlogo pri zagotavljanju požarne varnosti imata PGD Lendava in PiGE Nafta. 

USPOSABLJANJE IN OPREMA

Pomemben del zagotavljanja požarne varnosti je nabava opreme ter usposabljanje gasilcev preko tekmovanj in vaj. Občina financira tudi zdravniške preglede in v ospredje postavlja varnost gasilcev.

CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

Župan mag. Anton Balažek  je zatrdil, da bo v kratkem podpisana pogodba za izgradnjo Centra za zaščito in reševanje, ki bo pomembna pridobitev tudi za civilno zaščito in reševanje v primeru naravnih nesreč.

FOTO: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.