15. julij, 2020 16:26

Poziv župana k upoštevanju ukrepov

Spoštovane občanke in občani občine Lendava!

Verjamem, da vsi pozorno spremljamo situacije v zvezi s koronavirusom, ki je zadnjih nekaj mesecev v dobršni meri določal tok naših življenj, nekatera pa tudi temeljito spremenil in zdi se, da nič drugače ne bo tudi v bodoče. Vsaka faza je prinesla novosti in posledično nujnost naših prilagajanj in omejitev, priporočenih oblik ravnanj ter klicev k previdnosti.

Menim, da za preprečitev širjenja virusa lahko največ naredimo z odgovornim in previdnim ravnanjem prav vsakega od nas. Na srečo smo se v naši ožji okolici do sedaj uspešno izognili večjim težavam in vsi si želimo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Trenutno za covidom-19 zboleva predvsem mlajša populacija, pri kateri bolezen poteka v milejši obliki, največje tveganje za širitev okužbe pa predstavljajo zasebna druženja, zabave in slavja ter druge oblike zbiranj.

Pozivam vse nas, da smo ob dolžnem upoštevanju vseh zdravstvenih in vladnih omejitev pozorni tudi na ta del (samo)omejitev, saj bomo le z odgovornim ravnanjem prav vsakega od nas za omejitev virusa naredili največ.

Vsi skupaj se moramo zavedati, da si popolnega zastoja življenja ponovno ne moremo privoščiti, saj le ta povzroča izjemno družbeno, ekonomsko in gospodarsko revščino, ki tako posameznike kot celotno skupnost vodi v nazadovanje in stiske.

Ni pomembno kaj si kdo misli o zdravstveni nevarnosti virusa zanj osebno. Tudi tisti, ki se počutijo mladi, močni in odporni, bi ob ponovnem zastoju ostali enako zaprti, nezaposleni in nemočni. Zavedajmo se, da je vse odvisno samo do nas, vsakega posebej. Ravnajmo odgovorno in solidarno.

Župan Občine Lendava, Janez Magyar

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test