08. maj, 2020 13:47

PRAZNIK: Dan Evrope

EVROPA: Letos mineva 70 let od tako imenovane Schumanove deklaracije, s katero so predlagali novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bo zagotavljala trajni mir med narodi Evrope, kar šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo.

Ob jutrišnjem dnevu Evrope, ki simbolizira enotnost in skupno prizadevanje za mir, se je župan Občine Lendava Janez Magyar za plodno sodelovanje in izkazano zaupanje zahvalil pobratenim in prijateljskim mestom ter županijam sosednje Madžarske, Hrvaške in Avstrije:

»Še posebej v teh težkih časih, ko ni na preizkušnji samo gospodarstvo in zdravstvo, ampak tudi družba kot taka, so vrednote, ki nas združujejo še toliko bolj pomembne. Prijatelji Lendave iz sosednjih držav Madžarske, Hrvaške in Avstrije smo vedno dokazovali, da se znamo dogovarjati, biti solidarni in delati v skupno dobro naših občanov, kar se je v mnogih situacijah dokazalo tudi v teh izrednih razmerah, ki jih trenutno živimo.
Naše prijateljske vezi so majhen a pomemben gradnik evropske skupnosti in njenih vrednot. Upam, da bodo meje kmalu ponovno odprte in da bomo sodelovanje lahko nadgrajevali tudi v prijetnejših in vsebinsko polnih projektih. 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test