18. junij, 2019 13:27

SODELOVANJE: 16. bilateralna konferenca obmejnih županov

BAD RADKESBURG: V ponedeljek, 17. junija 2019, se je na povabilo dr. Alexandra Majcana, okrajnega glavarja jugovzhodne Štajerske, v Bad Radkersburgu odvila 16. bilateralna konferenca obmejnih županov. Vabilu na konferenco se je odzvala tudi Občina Lendava, ki je prisotnim predstavila kandidaturo Lendave za EPK 2025.

ČEZMEJNO SODELOVANJE

V avstrijski Radgoni so se na bilateralnem srečanju obmejnih županov iz Avstrije in Slovenije dogovarjali o čezmejnem sodelovanju, projektih v izvajanju in tudi o prihodnjih projektih. Teme srečanja so bile industrijska cona v Gornji Radgoni, izgradnja kolesarskih povezav, železniški most med Radgono in Gornjo Radgono, dan avstrijske Štajerske na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, predstavili pa so tudi skupno raziskavo in projekt na področju zdravja.

Glavni organizator bilateralnih srečanj obmejnih županov ob reki Muri je okrajno glavarstvo jugovzhodne Štajerske, pri srečanjih ne gre samo za posvetovanja, pač pa tudi za konkretne ukrepe, ki jih na lokalni ravni izvajajo v sodelovanju sosednih občin. Najbolj aktualni so ukrepi proti poplavam ter izgradnja kolesarskih prog ob Muri.

PARTNER PROJKETA  LENDAVA EPK 2025 TUDI BAD RADKESBURG

Občina Lendava je zbranim županom obmejnih občin predstavila projekt kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025.  Partnerstvo projektu je potrdilo tudi mesto Bad Radkesburg, s katerim bo Lendava v kratkem podpisala dogovor o sodelovanju, in tako se čezmejni dimenziji kandidature poleg slovenskih, madžarskih in hrvaških mest in regij, pridružuje še Avstrija.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test