SODELOVANJE: Uvodno srečanje projektnih partnerjev projekta Store4HUC

MORAVSKE TOPLICE: Včeraj in danes poteka uvodno srečanje projektnih partnerjev projekta Store4HUC, ki se izvaja v okviru programa Interreg Central Europa in v katerem sodeluje tudi Občina Lendava.

DESET PROJEKTNIH PARTNERJEV

Razvoja agencija Sinergija, ki v projektu sodeluje kot vodilni partner je v Moravskih Toplicah, je pripravila dogodek na katerem se je prvič srečalo deset projektnih partnerjev iz petih držav, poleg Slovenije so prisotni še partnerji iz Hrvaške, Avstrije, Italije in Nemčije. Uvodoma je vse prisotne pozdravil župan Občine Lendave Janez Magyar. Namen dvodnevnega srečanja je, da se projektni partnerji seznanijo s projektom, ki ga bodo izvajali v prihodnjih letih ter začrtajo aktivnosti, ki jih bodo izvedli v naslednjem obdobju.

PILOTSKI PROJEKT OBČINE LENDAVA

Občina Lendava v projektu sodeluje s pilotnim projektom za integracijo sistema za shranjevanja energije v enem izmed objektov kulturne dediščine. Projekt zato odlično sovpada tudi s kandidaturo Občine Lendava za Evropsko prestolnico kulture 2025, saj projekt EPK razumemo kot razvoj občine Lendava na različnih področjih in obnova oz. prenova kulturno zaščitenih objektov je vsekakor ena izmed prioritet na področju kulture.

UČINKOVITA RABA ENERGIJE IN PROSTORSKO NAČRTOVANJE

Sicer pa je glavni cilj projekta Store4HUC izboljšati strategije za učinkovito rabo energije in prostorsko načrtovanje, ki se osredotočajo na mestna središča, s poudarkom na integraciji sistemov za shranjevanje energije v javnih stavbah s posebnim poudarkom na stavbah (zaščitene) kulturne dediščine. Projekt se bo izvajal od 1. aprila 2019 ter zaključil 22. marca 2022 z zaključnim dogodkom prav v Lendavi.

Občina Lendava ja partner v projektu Store4HUC, ki se izvaja v okviru Programa Interreg Central Europe.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test