04. november, 2019 11:28

VABILO: Izdelava mestnega jedra Lendave iz medenjakov

LENDAVA: Pod okriljem združenja Muraba EGTC poteka dobrodelni projekt Édes utcák/Medene ulice, v sklopu katerega organizator poziva vse zainteresirane, da se pridružijo pri izdelavi hiš iz medenjakov. 

MEDENE ULICE V LENDAVI IN MONOŠTRU

V predadventnem času se lahko zainteresirani občani, skupine in društva lotite izdelave maket hiš starega mestnega jedra Lendave ter reprezentativnih objektov in zgradb okoliških naselij. Makete se bodo izdelovale iz medenjakov.
Vzporedno z nami bodo svoje mesto iz medenjakov izdelali še v Monoštru. Obe pomanjšani mesti z okoliškimi naselji bosta nato razstavljeni v Lendavi. Otvoritev razstave bo v Gledališki in koncertni dvorani Lendava 1. decembra ob 15. uri, trajala bo pa vse do  11. decembra 2019, nato bodo razstavo ponovili še v Monoštru. Ob zaključku razstave, 21. decembra, bo organizirana dobrodelna dražba, kjer bodo hiške ponudili v prodajo in izkupiček namenili dobrodelnim organizacijam.

PRIJAVA K SODELOVANJU

Izdelovanja hišk se lahko loti vsakdo, potrebna pa je predhodna prijava. Prijavite se tako, da izpolnite obrazec na spletu ali v papirni obliki. Na seznamu si lahko izberete največ tri hiše, lahko pa v dogovoru z organizatorjem izdelate tudi hišo, ki je ni na seznamu. Ko vam bo organizator potrdil izbiro stavbe, bo stavba odstranjena s seznama.

Prijavite se lahko TUKAJ.

DELAVNICA OKRAŠEVANJA MEDENJAKOV

Delavnica z nazivom Medeno-plesni večeri, bo potekala 23. novembra 2019 ob 17. uri v Centru Bánffy. Na njej bo omogočeno skupno okraševanje medenjakov. Organizator naproša vse sodelujoče, da stene medenih hiši izdelate doma, na delavnicah bodo pa zagotovili dekorativni material, s katerimi boste hiške okrasili (okrasni bonboni, živilske barve itd.).
Maketa medenega mesta se bo oblikovala čim bolj pristno in podobno resničnemu mestu, še posebej pa bodo organizatorji navdušeni nad kreativnimi rešitvami, kot so: figurice, klopi, vozila ali božična dekoracija.

OTROŠKA DELAVNICA

30. novembra 2019, ob 16:30, po pravljični uri v Sinagogi v Lendavi bo za otroke organizirana delavnica okraševanja medenjakov.

Prisrčno vabimo prebivalce Lendave in okoliških naselij, krajevne skupnosti, nevladne organizacije, prijateljske kroge, družinske skupnosti, da skupaj izdelamo najlepše zgradbe in najpomembnejše znamenitosti našega mesta.

Začnimo skupaj praznično pripravo!

Za več informacij o dobrodelnem projektu lahko pokličete na 06-70-113-442 ali preberete tukaj

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test