09. julij, 2018 14:53

VARSTVO OKOLJA: Zagotavljanje požarne varnosti

LENDAVA: V Mestni hiši je danes potekal sestanek na temo zagotavljanja požarne varnosti. Udeleženci sestanka ugotavljajo, da gospodarski subjekti premalo vlagajo v zagotavljanje požarne varnosti. Industrijska gasilska enota je pomembna za nadaljni razvoj gospodarstva.

VSE ZAHTEVNEJŠE NALOGE

Poklicni gasilci in gasilska poveljstva opozarjajo, da so naloge pri zagotavljanju požarne varnosti vse zahtevnejše. Lendava resnično potrebuje nov center za zaščito in reševanje, potrebni pa so tudi novi organizacijski pristopi, ki jih Občina pričakuje od občinske gasilske zveze.

KDO BO VODIL CENTER

Pomembno je sodelovanje med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci. Ustanovitev javnega zavoda je ena od možnih rešitev, če gasilska zveza ne bo kos tem nalogam.

POŽARNI NAČRTI

V okviru gasilske zveze bo strokovna skupina pregledala vse načrte, ki jih podjetja imajo na področju zagotavljanja požarne varnosti. Med največje nevarnosti sodijo tudi blagovne rezerve, tako da bodo zanimivi tudi nadaljni razgovori z državo.

ODGOVORNOST

Župan je vse vključene pri zagotavljanju požarne varnosti pozval k maksimalni resnosti, angažiranosti in profesionalnosti. Izgradnja novega Centra za zaščito in reševanje je tudi nova priložnosti, da se poveže poklicno in prostovoljno gasilstvo.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test