17. februar, 2018 10:36

VINOGRADNIŠTVO IN SADJARSTVO: Letni zbor DVS Lendava

 

LENDAVA - VINOGRADNIŠTVO IN SADJARSTVO: Mali vinogradniki in sadjarji ohranjajo tradicijo in skrbijo za urejenost krajine v gričevnatem delu lendavske občine. Občina je znižala prispevek za stavbno zemljišče za lastnike, ki imajo vinograde. Letnega srečanja Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava se je udeležilo 35 članov društva in povabljenih gostov.

ZAMISEL O USTANOVITVI ZADRUGE VINOGRADNIKOV IN SADJARJEV

Ustanovitev zadruge vinogradnikov in sadjarjev bi pripomogla k boljši organiziranosti in učinkovitosti, hkrati je ustanovitev zadruge tudi priporočilo Kmetijsko-gozdarskega zavoda iz Murske Sobote, ki je pripravil smernice za razvoj vinogradništva v občini Lendava. Kot veliko priložnost navaja strategija promocijske učinke in število obiskovalcev na stolpu Vinarium.

OBČINA LENDAVA BI PODPRLA PRIZADEVANJA ZA USTANOVITEV ZADRUGE

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek je poudaril, da bi Občina podprla zasebno iniciativo večjih vinogradnikov in sadjarjev za ustanovitev zadruge, ki bi povezala tudi manjše pridelovalce. Objavljen bo javni razpis za iskanje vlagateljev za izgradnjo sadjarsko vinogradniškega centra in dodatnih gostinskih zmogljivosti ob razglednem stolpu v Lendavskih goricah. Turizem bo prav tako pomagal pri promociji in trženju Vinogradniškega centra Lendava, ki se nahaja v starem mestnem jedru in je bil zgrajen z evropskimi sredstvi.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test