16. november, 2018 14:00

ZDRAVJE IN OKOLJE: Tradicionalni slovenski zajtrk v Lendavi

LENDAVA: Tradicionalni slovenski zajtrk, letos že osmi po vrsti, je eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki poteka vsako leto tretji petek v novembru in so ga obeležili tudi lendavski vzgojno-izobraževalni zavodi. Letos je v ospredju pomen zdravih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane.

OZAVEŠČANJE

Namen tega projekta je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

ČEBELE V NARAVI

Lendavske vzgojno-izobraževalne ustanove sta obiskala predsednik Čebelarskega društva Lendava Štefan Cigut ter župan Občine Lendava mag. Anton Balažek. Udeležila sta se slovenskega zajtrka v Vrtcu Lendava ter krajše svečanosti na DOŠ I Lendava. Čebelarji želijo tudi s tem projektom opomniti na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

Župan mag. Anton Balažek je pohvalil sodelovanje čebelarskega društva z DOŠ I Lendava in drugimi zavodi v občini ter ob tej priložnosti povedal, da imamo dobro ohranjeno okolje in da so takšni projeketi in dogodki kot je današnji pomembni za promocijo lokalno pridelane hrane, skrbi za čebele ter trajnostnega in zdravega življenjskega sloga. Občina Lendava si za to prizadeva tudi v okviru mednarodnega klimatskega združenje za zmanjševanje izpustov CO2 in mreže zdravih mest.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test