05. maj, 2018 10:52

ZDRAVJE: Zdrava prehrana in več rekreacije

LENDAVA: S telesno aktivnostjo in zdravo prehrano do izboljšanja ključnih kazalnikov zdravja je cilj, ki ga zasleduje mreža zdravih mest.

NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE

Nacionalni inštitut za javno zdravje je posredoval kazalnike zdravja v Občini Lendava v primerjavi s slovenskim povprečjem. Rezultati in primerjave so objavljeni na www.lendava.si.  Za izboljšanje rezultatov je potrebna sprememba življenjskega sloga, ki se mora pričeti že pri otrocih.

ODSTOPANJA

Zaskrbljujoč je podatek o nizkem telesnem fitnesu otrok (nerazgibanost) in prekomerni telesni teži otrok. Manjša je vključenost občanov v preventivne (presajevalne) programe in večja umrljivost zaradi kapi.

MREŽA ZDRAVIH MEST

Občina se je vključila v mrežo zdravih mest ter si z infrastrukturnimi pogoji (športna infrastruktura, kolesarske in pešpoti) in sofinanciranjem športnih društev prizadeva spodbuditi občane k bolj zdravemu življenjskemu slogu.

ŠOLE IN VRTCI

Pri željenih spremembah imajo pomembno vlogo šole in vrtci. Osveščanje staršev in otrok ima pomembno vlogo pri spreminjanju življenjskega sloga. Športna infrastruktura pri Dvojezični srednji šoli Lendava je rekreativcem dostopna v večernih urah od ponedeljka do petka do 21. ure. Prav tako bo rekreativcem na voljo infrastruktura pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava; urnik bo objavljen v prihodnjih dneh.

FOTO: DOŠ II Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.